Het Technasium is een onderwijsstroom in Nederland voor vwo en havo. Centraal in deze onderwijsvorm staan de b├Ętavakken. In de onderbouw blijven de leerlingen van de havo en het vwo bij het les-vak O&O (onderzoek & ontwerpen) bijeen tot en met klas 3.

Vanaf klas 4 is het een keuzevak dat de havo- of vwo-leerling neemt binnen zijn of haar profiel. Voor het CSG Jan Arentsz in Alkmaar, heeft de opdrachtgever een locatie van 2 lokalen naast de hoofdingang gekozen. Het podium (groen) in het midden is het intermediair tussen de denktank enerzijds en de werkplaats anderzijds. Dit podium is zowel atelier als les en presentatie plek. In de binnentuin zal een container geplaatst worden voor materiaal opslag. Doormiddel van grote vitrines in de glazen gangpuien kunnen de werkstukken van de leerlingen tentoongesteld worden.

Uitvoering bouwkundig en interieur: Bouwbedrijf Bolten