Terug naar overzicht

Gezondheidscentrum ‘De Golfstroom’ Den Helder

Voor Woningstichting Den Helder is door SEED architects een nieuw gezondheidscentrum ontworpen in het bestaande woonzorgcentrum De Golfstroom, waarbij Frans Tauber met name het interieur van de entree, de centrale hal en de huisartsenpraktijk heeft ontworpen. In dit nieuwe gezondheidscentrum zijn diverse eerstelijns zorgverleners bij elkaar gebracht, die hierdoor betere zorg kunnen bieden aan de bewoners van De Schooten en de omliggende woonwijk aan de zuidkant van Den Helder.

Concept: Het atrium van het bestaande Golfstroom gebouw vormt het gemeenschappelijk hart van het gezondheidscentrum dat de er omheen liggende zorgverleners met elkaar verbindt.

Na binnenkomst van het gebouw via de hoofdentree bevindt men zich in de centraal gelegen gemeenschappelijke wachtruimte in het bestaande atrium. De entrees van de afzonderlijke zorgverleners zijn rondom deze wachtruimte gepositioneerd. Voor de wachtruimte is gekozen voor een vast opstelling met royale banken. Dit geeft een rustig beeld en de maat van het wachtmeubilair komt zo overeen met de maat van de omliggende ruimte. Grote wandposters van meerpalen aan het strand roepen de sfeer op van de kust rond Den Helder. Het ruwhouten wachtmeubilair, een entreepad dat doet denken aan een aanlegsteiger en houten accenten aan de wanden versterken dit beeld.