In februari 2007 heeft ROC Friese Poort te Drachten aan BRTArchitecten gevraagd een plan te maken voor de inrichting van de horecaopleiding waar zij na de zomer van 2007 mee wilden starten. Binnen het bestaande gebouw was hiervoor een ruimte gereserveerd van 600m2. De inrichting moest de uitstraling van een professioneel restaurant en keuken krijgen maar tegelijk wel alle faciliteiten bieden om de leerlingen een volledig lesprogramma te laten volgen. De keuken is open en licht met een grote doorkijk naar het restaurant. De uitstraling is fris, schoon en neutraal. Het restaurant is juist knus, warm en gezellig. In het restaurant zijn verschillende plekken gecreëerd; een loungehoek voor de cocktails, kleine tafeltjes voor een romantisch diner en grote ronde tafels voor een informele bijeenkomst.
In 2010 zijn de aangrenzende opleidingsruimten in een vergelijkbare vormgeving verbouwd waardoor de horeca opleiding nu één gezicht heeft.