Onder de beklemming van de eerste Corona golf ging de selectie procedure voor het ontwerp van een Technasium voor het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam online door. De opdrachtgever wilde de 7 werelden van techniek terug zien in het ontwerp. Gecombineerd met de beschikbare lengte van het lokaal 50m! Kwam bij mij de gedachte op om met name het naast het lokaal liggende ganggebied voor de exposure van deze 7 werelden te gebruiken. Geïnspireerd door een foto waarbij zonlicht door ramen van verschillende kleuren in een ruimte vielen, is het idee van een caleidoscoop aan kleur voor dit ganggebied ontstaan. De 7 werelden hebben ieder een eigen blok waarin gelijk ook vitrines zijn opgenomen waarin de leerlingen hun werkstukken kunnen exposeren. De totale lengte van de ruimte is onderverdeeld in de elementen van het Technasium die qua vorm en kleur de ruimte ‘leesbaar’ maken.

Uitvoering: Bolten I interieurbouw