Terug naar overzicht

Woonhuis Adrichem- van der Meer, Alkmaar

 

Dit woonhuis, ontworpen in 1976 door Architectenbureau Tauber voor de familie van der Meer, wordt door de 2e generatie, in vrijwel originele staat bewoond. Woonbehoeften veranderen en het werd tijd de badkamer te moderniseren. De badkamer was in het oorspronkelijke ontwerp half in het schuine dak van de garage geplaatst. In het huidige ontwerp is het garage dak over de gehele lengte ca 1700 m/m opgetild, hierdoor ontstaat een royale badkamer aan de achterzijde – en een fraaie werkplek aan de voorzijde van het huis. Fraai uitzicht in beide ruimten is verkregen door de twee kopgevels uit te voeren met een grote glaspartij.

 

Architectuur: Frans Tauber l interieurarchitect

 

Interieurontwerp en uitvoering: Piet-Jan van den Kommer Interior Productions BV