Terug naar overzicht

Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA)

Datum:  2015 voorjaar
Opp.:     540 m2

Een nieuwe receptie balie in de entreehal en in lijn hiermee een nieuwe ogenpolikliniek voor het WZA welke een plaats kreeg in een uitbreiding van bestaande ziekenhuis. Voor deze nieuwe polikliniek moest de balie, wachtruimte en behandelkamers vormgegeven worden. De vraag: “een praktische doch sfeervolle ruimte”. Tevens moest de wachtruimte maximaal benut worden met zitplaatsen, in verband met de te verwachten patiëntenstroom. Gekozen is voor 3 u-vormige banken en een leestafel, waardoor comfort, veel zitplaatsen en manoeuvreerruimte voor mensen met een visuele beperking verkregen wordt. Het wit op de vloer en de deuren zit vervlochten in het groen van de vloer en de wanden. Dit geeft contrast en begeleid zo de patiënt naar de behandelruimte welke zijn voorzien van simpele en duidelijke cijfers. De receptiebalie is relatief laag gehouden, hetgeen de toegankelijkheid bevorderd. Door de afronding van de hoeken geeft de balie een zachte vorm. Mooi detail hierin vormt de naamgeving in een reliëf letter.

Realisatie:  Bussman Medical & Research
                    Perdon Hout & Interieur