Terug naar overzicht

‘4 stromingen 1 ruimte’ Almende College Silvolde

Dat is de opgave die de locatie Isala van het Almende College te Silvolde, voor ogen heeft voor de ruimte waar momenteel de mediatheek van deze vestiging is gehuisvest. De 4 stromingen zijn, Technasium, Kunst & Cultuur, Sport & Gezondheid en Internationaliseren. De ruimte is organisch met voor een derde deel een (bijna) dubbele verdiepingshoogte, welke grenst aan de gangen van de school. Met name de plaatsing van de ‘werkplaats’ welke door zowel het Tecnasium, als door Kunst & Cultuur gebruikt zal worden is een bepalend element voor de ruimtelijke ontwikkeling. Voor deze visiepresentatie heb ik er voor gekozen om dit element in het hoge deel van de ruimte te plaatsen, waarbij op het dak van de werkplaats ruimte is voor bijvoorbeeld expositie van de werkstukken. Op deze wijze blijft het lagere organische deel ruimtelijk in tact en biedt zo maximale bewegingsvrijheid voor de overige stromingen.De materialisering (een ritme van houtenschenkels met duidelijke kleur vlakken) van de ruimte is geïnspireerd op de visie van de architect van het gebouw, zodat binnen en buiten goed harmoniëren.