Terug naar overzicht

Gemeentehuis Dronten

Transformatie van de entree uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw naar 2020, in samenwerking met BRTArchitecten. Al jaren lag er de wens van het gemeentebestuur voor een meer zichtbare, transparante en uitnodigende entree van ‘het huis van de gemeente’. Tegelijk  met een totale renovatie van het hele gemeentehuis, wordt nu ook de entree gerealiseerd. Door de gehele entree 10 meter naar voren te halen, in lijn met de buitenmuur van de raadzaal presenteert deze zich veel nadrukkelijker aan het plein. Op deze wijze komt de entree ook ‘onder het gemeentehuis vandaan’ waardoor er meer hoogte gemaakt kan worden en de entree veel meer een eigen karakter krijgt. Het is een krachtig eenvoudig gebaar dat zich goed verhoudt tot het bestaande gebouw, maar wel de eigen identiteit van de entree benadrukt.