Terug naar overzicht

Wellness ‘Het Kwartier’ Amsterdam

Selectie door BBA uitgeschreven, voor een nieuw ontwerp voor het door brand verwoeste Wellnesscentrum ‘Het Kwartier’ in Amsterdam. Deze 3 hoekige locatie ligt verdiept aan een patio en bevat een fitness ruimte, een zwembad met sauna en een foyer voor de bovenliggende woningen in het appartementencomplex. Voor dit ontwerp heb ik de plattegrond indeling gewijzigd, waarbij ik de sauna aan de andere kant van het zwembad, bij de foyer heb geplaatst. Hierdoor ontstaat in de punt meer ruimte voor kleedkamers voor zowel zwembad / sauna als voor de fitness. De statige trap verbindt de entree op de begane grond met de foyer. Vanuit de foyer loop je langs de binnentuin en de fitness naar de kleedkamers. Qua kleurstelling zou dit ontwerp worden opgetrokken in frisse natuurlijke tinten met een boventoon van naturel hout.