Terug naar overzicht

Uitbreiding woonhuis Nassaulaan Alkmaar

Een serre die een integraal onderdeel uitmaakt van de woonkamer, maar met maximale daglicht toetreding voor de aangrenzende achterkamer, zodat deze de sfeer en kwaliteit die deze van oudsher heeft behouden blijft.
Het dak van de nieuwe serre zweeft op de glazen omranding. In combinatie met het grote lichtvlak in het midden, krijgt de achterkamer een maximale daglicht toetreding.
De kast in het midden van de woonkamer vervangt de kamer en suite en daarmee blijven de originele verhoudingen van de voor en achterkamer, met een eigentijds intermediair, gehandhaafd.
De badkamer op de eerste verdieping sluit geheel aan op de vormgeving op de beganegrond. Met name het hoekraam dat doorloopt tot op de vloer opent de badkamer naar de tuin en geeft de badkamer een exotisch tintje